MOROTSBRÖD 2 st



Ingredienser:

50 g jäst
1/2 l mjölk
3 msk socker
1 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl hela linfrön
ca 5 finrivna morötter
ca 5 dl grahamsmjöl
vetemjöl
flingsalt

Gör så här:
Värm mjölken till fingervarm och lös jästen. Tillsätt allt utom vetemjöl och blanda. Arbeta sedan in vetemjöl till en hanterbar deg. låt jäsa ca 30 min. Olja två brödformar och sätt ugnen på 225°. Forma två limpor av degen och pensla med vatten, strö sedan på flingsalt runt om(inte för mycket) och lägg i formarna. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0