GRAHAMSBRÖD 4 st

Ingredienser:
25 g jäst
1 liter mjölk
1/2 msk salt
10 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
50 g smält smör

Gör så här:
Smula jästen i degbunken, värm mjölken till fingervarm och rör ut jästen i den. Tillsätt salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet till en ganska lös deg. Arbeta till sist in smöret. Låt jäsa ca 30 min. sätt ugnen på 275° och baka ut kakorna till platta (ca 3cm höga) runda kakor ta ut ett 3-4 cm stort hål i mitten (kan hoppas över men det blir ganska fint) och nagga dem. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. grädda sedan 12 - 15 min i nedre delen av ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0